mai 23, 2012
admin
Desactiva els comentaris

No són males notícies, és un repte que assolirem / No son malas noticias, es un reto que lograremos

[En castellano clicando aquí]

#JoambDocArcadi #YoconDocArcadi

Com ja us vam comunicar a través d’una carta publicada al nostre blog, durant aquestes darreres setmanes l’equip de producció de DocArcadi ha estat lluitant aferrissadament per aconseguir finançament provinent de diverses institucions. Sobre tot hem estat inmersos en un llarg procés per postular el Documental sobre Arcadi Oliveres a la subvenció europea Media, que suposa una injecció de finançament molt important per als projectes audiovisuals que l’aconsegueixen i per la qual estàvem rebent bones qualificacions.

Doncs bé, per molt pocs punts no hem estat seleccionats com a receptors d’aquest ajut que tant necesitavem, i de moment tampoc estem rebent resposta d’altres institucions catalanes i estatals. El factor que ha determinat que el nostre i vostre documental no fos escollit per Media ha estat la escassa coneixença a nivell internacional de la figura i discurs de l’Arcadi Oliveres.

Però aquesta mala notícia no ens paralitza, sinó que suposa un revulsiu. Més convençuts que mai de la importància de conèixer millor l’Arcadi Oliveres, la seva trajectòria vital i la seva coherència, del que estem segurs és que les idees i coneixements de l’Arcadi són imprescindibles per construir el futur incert que se’ns planteja a totes i tots.

Farem aquest documental

Així doncs, farem aquest documental i el compartirem amb totes i tots vosaltres a la xarxa i en suports físics. Molts de vosaltres ja ens vau ajudar econòmicament durant la primera campanya de micromecenatge que vam iniciar a Verkami, i sou moltes i molts els qui ens doneu suport i ànims cada dia a través de les xarxes socials i de moltes altres maneres. Així doncs, de moment només comptem amb el vostre suport i amb el silenci de les institucions. I hem decidit que no seguirem esperant-les.

Us comuniquem que aviat llançarem la darrera i definitiva campanya de crowdfunding a través de Goteo, una plataforma molt especial que només accepta projectes que aporten coses a la comunitat en general, al procomú. Amb la recaptació que aconseguim intentarem finançar el que queda de rodatge i la postproducció del documental. Sabem que haurem de treballar amb un pressupost “de guerrilla” però no ens importa. Com ja hem dit, farem aquest documental. Podreu trobar un enllaç permanent amb Goteo des de la barra lateral d’aquesta web.

Més DocArcadi

A més, a partir d’ara compartirem amb totes i tots vosaltres una altra faceta d’aquest projecte: El Diari de Rodatge. A través d’un web que estem preparant, podreu veure materials audiovisuals en brut de cadascuna de les jornades de gravació amb l’Arcadi Oliveres, a més de galeries d’imatges, petites cròniques de treball i d’altres materials que de ben segur us agradaran, com vídeos de classes magistrals de l’Arcadi a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Comencem doncs aquesta etapa final plens d’energia, força i il·lusió. Gràcies per estar amb nosaltres.

* * *

 

[CASTELLANO]

#JoambDocArcadi #YoconDocArcadi

Como ya os comunicamos a través de una carta publicada en nuestro blog, durante estas últimas semanas el equipo de producción de DocArcadi ha estado luchando encarnizadamente por conseguir financiación procedente de diversas instituciones.Sobre todo hemos estado inmersos en un largo proceso para postular el Documental sobre Arcadi Oliveres a la subvención europea Media, que supone una inyección de financiación muy importante para los proyectos audiovisuales que la consiguen y por la que estábamos recibiendo buenas calificaciones.

Pues bien, por muy pocos puntos no hemos sido seleccionados como receptores de esta ayuda que tanto necesitábamos, y de momento tampoco estamos recibiendo respuesta de otras instituciones catalanas y estatales. El factor que ha determinado que nuestro y vuestro documental no fuera seleccionado por Media ha sido la escasa difusión a nivel internacional de la figura y discurso de Arcadi Oliveres.

Pero esta mala noticia no nos paraliza, sino que supone un revulsivo. Más convencidos que nunca de la importancia de conocer mejor a Arcadi Oliveres, su trayectoria vital y su coherencia, de lo que estamos seguros es que las ideas y conocimientos de Arcadi son imprescindibles para construir el futuro incierto que se nos plantea a todas y todos.

Haremos este documental

Así pues, haremos este documental y lo compartiremos con todas y todos vosotros en la red y en soportes físicos. Muchos de vosotros ya nos habéis ayudado económicamente durante la primera campaña de crowdfunding que iniciamos en Verkami, y sois muchas y muchos los que nos apoyáis y dais ánimos cada día a través de las redes sociales y de muchas otras maneras. Así pues, de momento sólo contamos con vuestro apoyo y con el silencio de las instituciones. Y hemos decidido que no seguiremos esperándolas.

Os comunicamos que pronto lanzaremos la última y definitiva campaña de crowdfunding a través de Goteo, una plataforma muy especial que sólo acepta proyectos que aportan cosas a la comunidad en general, al procomún. Con la recaudación que consigamos intentaremos financiar lo que queda de rodaje y la postproducción del documental. Sabemos que tendremos que trabajar con un presupuesto “de guerrilla”, pero no nos importa. Como ya hemos dicho, haremos este documental.

Podréis encontrar un enlace permanente con Goteo desde la barra lateral de esta web.

Más DocArcadi

Además, a partir de ahora compartiremos con todas y todos vosotros otra faceta de este proyecto: El Diario de Rodaje. A través de una web que estamos preparando, podréis ver materiales audiovisuales en bruto de cada una de las jornadas de grabación con Arcadi Oliveres, además de galerías de imágenes, pequeñas crónicas de trabajo y otros materiales que seguro os gustarán, como vídeos de clases magistrales de Arcadi en la Universidad Autónoma de Barcelona.

Empecemos pues esta etapa final llenos de energía, fuerza e ilusión. Gracias por estar con nosotros.

 

 

 

 

Comments are closed.